Spring MCQ Objective Questions – spring interview questions and answers

Following quiz provides Spring MCQ Multiple Choice Questions (MCQs) related to Spring Framework. Spring Interview Questions on Operators – Focuses on (Spring MCQ) Multiple Choice Objective Questions on Spring and Ans Useful for Spring interviews of IT companies, walkin interviews, company interviews, placements.

Spring MCQ (Multiple Choice Questions)

Contents

Here you will get Java Spring and Spring boot Quiz as Multiple Choice Questions And Answers for you next job or exam or learn all about Spring MCQ.

Free Live Chat for Any Issue

Question : 1 – Which of the following is part of Data Access layer in Spring framework?

  1. Aspects
  2. Beans
  3. Context
  4. JMS

Answer : JMS

Question : 2 – Thread scoped bean is introduced in which version of spring framework.

  1. 1.0
  2. 2.0
  3. 3.0
  4. 4.0

Answer : 3.0

Question : 3 – Which class is used to map a database row to a java object in spring?

  1. ResultSet
  2. ResultSetMapper
  3. RowMapper
  4. RowSetMapper

Answer : RowMapper

Question : 4 – Which of the following class can be used to execute Sql queries in spring?

  1. DBHelper
  2. DBTemplate
  3. JDBCHelper
  4. JdbcTemplate

Answer : JdbcTemplate

Question : 5 – What is the default scope of the beans?

  1. Prototype
  2. Request
  3. Session
  4. Singleton
Also Read This πŸ‘‰   Pure CSS custom checkboxes

Answer : Singleton

Question : 6 – What is Bean in Spring?

  1. Class
  2. Component
  3. Container
  4. Object

Answer : Object

Question : 7 – Which tag is also allowed by static field?

  1. constructor-args
  2. list
  3. set
  4. util:constant

Answer : util:constant

Question : 8 – What are different types of Autowire?

  1. All of the above
  2. autodetect
  3. byName
  4. byType
  5. constructor

Answer : All of the above

Question : 9 – To deal with the databases, spring framework provides______________

  1. DatabaseTemplate
  2. JdbcDrivers
  3. JdbcPluggins
  4. JdbcTemplate

Answer : JdbcTemplate

Question : 10 – In AOP, the job of an aspect is called___________

  1. advice
  2. join-points
  3. point-cut
  4. weaving

Answer : Advice

Spring MCQ (Multiple Choice Questions)

There are a list of Spring quizzes & Spring MCQ that will clear your all spring basics, dependency Injection, MVC3, AOP, security, annotation, integration.

New Spring MCQ Video

Question : 11 – Can we integrate spring with struts?

  1. Yes
  2. No

Answer : YES

Question : 12 – Spring is a ___________ framework?

  1. free
  2. open source
  3. proprietary
  4. under license

Answer : open source

Question : 13 – Controller in Spring is a(n)_______________?

  1. abstract class
  2. concrete class
  3. final class
  4. interface

Answer : interface

Question : 14 – Dependency injection or IOC is a _____________?

  1. Design Pattern
  2. Framework
  3. Java Module
  4. ORM Framework

Answer : Design Pattern

Question : 15 – Beans defined in the spring framework are by default ______?

  1. Abstract
  2. Final
  3. Initialized
  4. Singleton
Also Read This πŸ‘‰   Angular 6 Autocomplete Search Tutorial With Example

Answer : Singleton

Question : 16 – Which of the following is not a Spring module?

  1. AOP
  2. HTML/JSP
  3. O/R Integration
  4. Spring MVC

Answer : HTML/JSP

Question : 17 – What component is part of the data access layer in the Spring Framework?

  1. Aspects
  2. Beans
  3. Core
  4. Expression language
  5. JMS
  6. Servelet
  7. Web

Answer : JMS

I hope you get an idea about Spring MCQ.
I would like to have feedback on my infinityknow.com.
Your valuable feedback, question, or comments about this article are always welcome.
If you enjoyed and liked this post, don’t forget to share.